Gäddfestivalen

Denna häljen är de Gäddfestivalen här i Värmland-Kil :) ja skulle oxå gäärna vilja vart meed.. men så blev de inte, finns fler år :)

Min morbror och morfar är med iaf som vanligt hihi och detta va väldigt roligt för dettaa året ligger dom på 2a plats än så länge :) dom fick upp en gädda på 13kg (den va värd 16,5kg i gäddfestivalen) skit roligt juu :D den va 129cm lång.
De va den största gäddan som vart med :)!



vet att bilden är åt fel håll men men :)



Gäddfestivalen är en fiske hälj som man ska ut å fiska bara massa gäddor! Dom måste vara visst långa för att kunna räkna med dom i festivalen. Vet inte riktigt hur dom räknar men tror de är så att dom räknar kilovis, så dom räknar ihop alla gäddor varje lag har fått ihop, och den som fått mest kilo i gädda vinner eller nått sånt :)

1a pris är båt med motor och trailer!
2a och 3e vet ja inte men de är fina priser :)

ett annat år fick morbror och morfar ett tröstpris, de va en stoooor tavla med alla Rappala drag! Värd ca 4500-5000kr!


Så ska ner å kolla på prisutdelningen sen och se hur de ligger till! Hoppas dom kunde få 1a priset :D! De vore ju roligt!!!


Denna gäddan dom fick va inte såååå mycket större än den ja fick förra sommaren :D min vägde 11kg och va 120cm lång. :) hihi. (dom slog mitt record.. men men de blir nya tag! ;) ja vill bli den som tar record i Fryken! Än sålänge ligger recordet på 16, nått kilo i största gäddan som fångats i Fryken!)


För er som inte vet är Fryken en väldigt stoooor sjö. På de djupaste stället är den över 100m djup. (J tycker de är som att fiska i en vattenpöl) alltså inte ofta man får något stort :) Men väldigt roligt när de händer!


HEJA ARNESSON LAGET!!   ARNESSON,ARNESSON, ARNESSON!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback