Pannkaks ljuset

För några veckor sen va ja på ett partylite för första gången i mitt liv.
Ja lämnade partyt med ett paket dyra värmeljus i doft av körsbärsblom, och en så kallat pannkaksljus (glasljus) i doft av äppelblom :)
 
Eftersom de är första gången ja ens va på ett partylite och första gången ja tänder och äger ett eget litet ljus från partylite så tänkte na nu göra en liten sammanfattning va ja tyckte om ljusen, nu såhär i efterhand när ja provat dessa dyra ljus
 
 
 
Värmeljus
 

Dom brann 2 kvällar istället för 1 kväll som Ikeas doftljus gör, då är Ikeas mycke billigare och mer i förpackningen.
tror de va 12 st värmeljus i detta packet för ett kampanjpris för 99kr om vi handlade nått annat innan. Ikeas är de 24 st i och kostar 39kr?
 
Doften va inte så stark ja hade fått uppfattningen om,(värdinnan berättade att doften va mycket bättre och starkare än Ikeas doft ljus) vilket va rätt skönt endå, jobbigt om de luktar för starkt. Men de lukta inte värst mycket, ju funderar bannemej på om inte Ikeas luktar bättre coca ens luktar nått än va detta gjorde.
 
eftersom dom här värmeljusen va så dyra vill man ju hålla lite på dom:p
Ljuset är gjort av vax, då de ska hålla längre, brinna längre.
ikeas ljus är gjort på stearin.
 
 
Glasljus även kallad pannkaksljus
 
 

Detta ljus används för att få bort stek oset i köket när man lagar mat, vilket ja tyckte lät jättebra men endå inte trodde fullt ut på de, har väldigt svårt för att tro på massa sånt här, tycker de mesta är lurendrejerier och snyltar pengar från folk, men ja provade iaf, eftersom ja är en person som verkligen HATAR stekos i ett hem.
 
Värdinnan till partylitet berättade att detta glasljuset är en mer koncentrerad lukt när man tänder än något annat ljus på marknaden. Och för bästa effekt ska man tända ljuset ca 30 min före matlagningen.
 
Igår va premiär turen för detta ljuset!:) Ja hade bra förväntningar eftersom ja hatar stek os..
tände ljuset närmare en timme innan matlagningen (Johan skulle steka frysta hamburgare och de osar ju rätt mycke)
Han hade fläkten på givetvis och ljuset stog på diskbänken medans han stekte, jag satt i soffan i vardagsrummet och känner oset komma.
jag hade ju tala om för honom om detta mirakel ljuset mot stek os.
Ljuset hjälpte inget! stekoset spred sej som vanligt över hela nedervåningen!
Ljuset stog tänt några timmar efter matlagningen oxå men de hjälpte inget, och den koncentrerade lukten värdinnan berättade om glömdes inget. Vi kände ingen doft av äppelblomming som doften är.
 
däremot lukta de några dagar i köket efter ja ställt fram de som nytt. Lukta väldigt gott!
 
De som är bra är att de knappt syns på ljuset att de varit tänd några timmar, tummen upp! Ljuset kosta 189kr.
ikeas glasljus kostar 29kr eller 39kr? 
Syns nog lite mer på de ljuset efter några timmars brinntid, va ja tynorr, men fortfarande billigare och doftar ungefär lika mycke när de är tänt.
 
 
mina betyg för dessa dyra ljus, får inte många tummar upp, glasljuset höjer kanske en aning när de inte syndes värst mycket efter timmarnas brinntid igår, men de va ju första gången ja tände ljuset.
 
Ja kommer nog i fortsättningen köra på Ikeas doftljus framöver, då dom är billigare och har inte högre eller mindre prestanda än partylite ljusen. Men nu har j att prova!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback